Vi gik bag kulisserne med OnePlus-kamerateamet. Her er hvad vi lærte.

Forfatter: Louise Ward
Oprettelsesdato: 6 Februar 2021
Opdateringsdato: 1 Juli 2024
Anonim
Vi gik bag kulisserne med OnePlus-kamerateamet. Her er hvad vi lærte. - Teknologier
Vi gik bag kulisserne med OnePlus-kamerateamet. Her er hvad vi lærte. - Teknologier


Som enhver moderne opstart, inspirerer citater og sejre, store og små, gangene på OnePlus-kontorer i Taiwan. Vi får at vide, at virksomheden fungerer efter princippet om benfen. Et kinesisk ord, der groft oversætter til pligt og integritet, ideen er at gøre det rigtigt, både til kunderne og til virksomheden. Denne idé går direkte ned til virksomhedens tilgang til feedback fra samfundet. I løbet af vores samtaler forstærkede OnePlus-billeddannelsesteamet, at alle beslutninger vedrørende retningen, der skal tages, er baseret på data indsamlet fra OnePlus-samfundet.

OnePlus oprettede sine kontorer i Taiwan engang i 2015 og tro mod deres opstartlignende ånd fortsætter kamerateamet med at være et ret lille outfit. OnePlus beskæftiger 67 ansatte til at arbejde med billeddannelse, og 33 af dem er baseret på dette Taipei-kontor. Som sådan er det et lille hold, der hilser os, når vi går ind gennem dørene.


Hos OnePlus ligger teknisk fokus på tre nøgleparametre: eksponering, farve og klarhed. Vores besøg startede med at se på noget af det testudstyr, som virksomheden bruger til at teste skarphed, hvidbalance og flere andre parametre. Laboratoriet har, som du kunne forvente, en række diagrammer til måling af nøjagtighed. Billeder, der er taget på prototypes hardware, analyseres derefter på en række kalibrerede skærme for at kontrollere for fejl og afvigelser. Hvis vi har lært noget fra Google Pixel, er software og optimering det, der gør den største forskel i billedkvalitet. Det er noget, OnePlus endelig fordobler.

Når vi taler om software, er virksomheden stolt af hastighed og ydelse. En hurtig, stabil og pålidelig kamera-app er lige så vigtig for oplevelsen som ren billedkvalitet. En stak telefoner, der er tilsluttet computere, simulerer kameraappen, der tændes, og et foto optages på en løkke. Tanken er at minimere fejl så meget som muligt. Stjernen i showet er imidlertid det nyligt opdaterede HDR-kameralaboratorium.


Dette er et avanceret laboratorium udstyret med en robotarm og en række på tyve diagrammer og rekvisitter til at simulere hundredevis af lyssituationer inden for få timer. De fuldautomatiske test er designet til at fjerne det menneskelige fejlpotentiale og for at øge nøjagtigheden. Alt i alt simuleres over hundrede lysstyrkeforhold mellem diagrammerne og de flere farvetemperaturer over en periode på tre timer med hundreder af billedprøver genereret til analyse.

Mens virksomheden er afhængig af datasæt fra den virkelige verden og den menneskelige form, bruges robotarmen også til at teste funktioner som portrættilstand ved hjælp af mannequinhoveder. Evnen til at justere lys og forhold på uendelige måder gør det meget lettere at måle prøvedata.

Dette laboratorium er, som det viser sig, kernen i den kontroversielle DxOMark-score. OnePlus lavede i det store og hele en stor del af den høje DxOMark-score, der blev tildelt OnePlus 7 Pro. Desværre stemte billederne fra detailhardware ikke helt med de høje forventninger, som virksomheden har sat.

I vores samtaler afslørede virksomheden, at alle de erfaringer, det indsamlede fra det opdaterede laboratorium, gik til fremstilling af kameraet med fokus på 9.5.7-opdatering. Det viser sig, at det gennemgåede kameratestlaboratorium blev operationelt næsten to måneder tilbage, hvilket ikke efterlod OnePlus nok tid til at køre hele testprogrammet. I løbet af de sidste to måneder tog virksomheden feedback fra Fællesskabet og data fra det nyligt opdaterede udstyr for at finjustere kameraerne på OnePlus 7 Pro.

Opdatering: I vores indledende samtaler med ingeniørerne hos OnePlus blev det nævnt, at firmwaren, der blev sendt til DxOMark, var forskellig fra detailfirmaet. OnePlus kontaktede os efter at have offentliggjort denne artikel for at præcisere, at det ikke var tilfældet. Detailfirmaet ved lanceringen var det samme som bygningen, der blev sendt til DxOMark til test. Artiklen er blevet opdateret for at afspejle den samme.

Test af brug af diagrammer er kun et aspekt af kameratuning. Det kan ikke erstatte den mængde data, vi kan få fra at simulere hundrede forskellige scenarier.

Hsiaohua Cheng, associeret leder, forestillingsafdeling

Efter rundturen i laboratoriet fik vi en chance for at snakke med Simon Liu, billedchef for OnePlus. Simon gentog, at feedback fra samfundet er det, der dikterer den retning, OnePlus ville tage mod billedbehandling. Det er grunden til, at OnePlus er graviteret fra et neutralt look til en smule mere punchy og overmættede farver.

I vores snak med Simon var det tydeligt, at virksomheden led af voksensmerter. Det være sig manglen på tid og ressourcer til at få den kalibrerede billeddannelsesfirma ud i tide til lancering, eller de manglende funktioner fra visse aspekter af kamerasoftwaren. For at være retfærdig gentog Liu, at de ønskede at ramme visse interne benchmarks inden forsendelsesfunktioner, men det er overraskende at se et fem år gammelt firma lide under sådanne grundlæggende problemer.

”Hvis du giver os det faktiske endelige billede, der siger, at du ønsker, at det skal være sådan, kan vi give det til dig, der er ingen tekniske vanskeligheder, men billedbehandling er altid en subjektiv ting. Hvert individ har sin egen præference. Vi er nødt til at støtte størstedelen af ​​publikum her. ”- Simon Liu, leder af billedudvikling, OnePlus.

Der er andre udfordringer, som virksomheden står overfor. Der er blevet sagt meget om “akvareleffekt” - en overdrevent støjreduktionsalgoritme, der næsten glatter ud på lavt niveau, men også ødelægger skyggedetaljer. Virksomhedens primære markeder er Kina og Indien, som begge synes at kunne lide denne form for støjreduktion, hvis man mener, at OnePlus. Når virksomheden forsøger at vokse sin markedsandel i Europa og det nordamerikanske marked, bliver det nødt til at se på at indstille kameraets hardware, så det passer til lokale præferencer.

Simon Liu mener, at den næste store udfordring inden for billeddannelse af smartphonet er en helt tilpassbar tilstand. Mens der er flere ruter mod hardware, det være sig en enkelt kameratilgang eller flere brændvidder, er software den største faktor. Han forestiller sig en fremtid, hvor en simpel pop-up-dialogboks giver brugerne mulighed for at "upvote" eller "downvote" billedprofilen for at skabe en unik tilpasset indstilling for sig selv. Denne fremtid er dog stadig meget langt væk.

Du kan se på prøver i fuld opløsning, der er taget med den seneste firmwareopdatering på OnePlus 7 Pro ved at klikke på linket.

Selvom det er let at rangle fra listen over udstyr og diagrammer, som OnePlus bruger til at indstille deres smartphone-kameraer, er den større historie her bag kulisserne arbejde med softwareoptimering. Når man tager signaler fra fællesskabsfora og feedback, udformer OnePlus billeddannelsessignaturen til sine telefoner med hver opdatering. Hvis resultaterne fra den seneste opdatering er noget at gå med, skal det nyligt tilføjede laboratorium hjælpe med til at fremskynde den opgave og give OnePlus et stort ben i konkurrencen.

Apple-nyheder i denne uge havde nogle nyheder om kommende produkter, om andynligvi vil blive lanceret inden udgangen af ​​året, inkluive den nye iPad og tredje generation af Apple AirPod. Vi ...

Tre UK har meddelt, at de lancerer it 5G-netværk i augut i London. I en preemeddelele modtaget via e-mail, agde Three, at det oprindeligt ville lancere it 5G-netværk om en bredbåndtjen...

Sovjet.