Hvorfor Google forbyder annonceblokkere, men er faktisk fint med annonceblokerende browsere

Forfatter: Peter Berry
Oprettelsesdato: 13 August 2021
Opdateringsdato: 1 Juli 2024
Anonim
Why Google Will Never Block AdBlock - The Real Motive
Video.: Why Google Will Never Block AdBlock - The Real Motive

Indhold


Annonceblokkere er ikke noget nyt. De har eksisteret som webbrowserudvidelser i mange år, og et par Android-apps gør det endda på tværs af OS. Der er dog en interessant lille conundrum. Play Store tillader webbrowsere med annonceblok, men ikke systemdækkende annonceblokkere. Det ser ud til at være hyklerisk i starten - begge typer apps blokerer for annoncer - men der er en forskel.

Lad os se.

Forskellen er nøglen

Lad os starte med den grundlæggende forskel mellem webbrowsere med annonceblokering og annonceblokkere som helhed. En webbrowser med annonceblokering blokerer kun reklame inden for sin egen app. En ordentlig ad-block-app blokerer kun reklame i andre apps. Det er en lille, men ekstremt vigtig forskel.

Apps, der forstyrrer, beskadiger eller på anden måde rod med, hvordan andre apps fungerer, er strengt forbudt i Google Play Store. Du kan finde den relevante regel her. Hvis du læser ned til bulletlisten på dette link, bruger den allerførste regel specifikt annonceblokkere som et eksempel. Denne samme afgørelse forbyder også apps som Lucky Patcher og andre hackværktøjer, der giver dig gratis køb af freemium-spil:


Vi tillader ikke apps, der forstyrrer, forstyrrer, beskadiger eller får adgang på en uautoriseret måde brugerens enhed, andre enheder eller computere, servere, netværk, applikationsprogrammeringsgrænseflader (API'er) eller tjenester, herunder men ikke begrænset til andre apps på enheden, enhver Google-tjeneste eller et autoriseret operatørs netværk.

Masser af apps og spil bruger annoncer til at generere det meste af deres indtægt. I et interview med udviklerne af Alto's Adventure teoretiserede, at den gennemsnitlige person på Android snarere ville se en annonce end at betale for noget. Disse udviklere tjener 99 procent af deres indtægter fra annoncer og en skånsom én procent fra køb i appen. Hvis annonceblok, Lucky Patcher og andre lignende værktøjer eksisterede på mobilenheder, som de gør på nettet, ville dette forhold være meget anderledes og indtjeningen langt lavere. Selv udvikleren af ​​Flappy Bird tjente $ 50.000 pr. Dag udelukkende på reklamer.


Selv hvis brugeren aldrig skulle trykke på annoncen, genererer indtryk - når nogen bare ser en annonce - stadig en hel del penge til udviklere (læs mere om, hvordan annonceindtryk fungerer her).

Det er forståeligt, hvorfor reglen er på plads. Når udviklere får betalt, får Google også betalt. Annonceblokkere og apps som Lucky Patcher rod med indkomststrømmene fra begge. En regel mod sådan opførsel giver perfekt mening. Denne regel forhindrer også en masse anden dårlig opførsel som at omgå systemstyring, misbrug af API-programmer og apps, der omgår sikkerhedsbeskyttelse. Denne regel påvirker også en masse rodbruger apps, hvilket er temmelig uheldigt.

Reglen, der forbyder annonceblokkere, er den samme regel, der forbyder Lucky Patcher og lignende apps.

Google kontrollerer annoncer på Google Play

Google ser ud til at bekymre sig om annonceoplevelsen på Android. Der er et helt afsnit i Developer Policy Center specifikt til reklame. Virksomheden forbyder følgende typer annoncer og adfærd:

  • Vildledende annonceplacering: Udviklere kan ikke oprette annoncer, der fungerer som en del af appens brugergrænseflade. Hvis en app har en knap, der ser ud som om den gør noget i appen, men bare åbner en annonce i stedet, vil Play Store forbyde appen.
  • Pengeoverførsel til låseskærm: Apps kan ikke bruge låseskærmen til annonceplacering, medmindre det er en app med låseskærme. Alto's Adventure kan ikke vise annoncer på din låseskærm, men noget som Hi Locker kan.
  • Forstyrrende annoncer: Udviklere kan ikke bruge fuld side (også kendt som mellemliggende annoncer) uden nogen klar måde at afvise annoncen på.
  • Interferens med apps, enhedsfunktionalitet og så videre: Annoncer kan ikke påvirke enhedsfunktionalitet, andre apps eller dybest set noget andet. Annoncer skal være i den app, der giver dem. Dette er dybest set den samme regel, der forhindrer annonceblokkere i første omgang, men for reklame. Annonceblokkere kan ikke påvirke, hvordan andre apps fungerer, og reklamer kan heller ikke. Det er i det mindste fair.
  • Upassende annoncer: Annoncering, der ikke følger en streng etisk kode, er forbudt. For eksempel kan du ikke placere datingwebsiteannoncer i et børns spil.
  • Regler for Android-annoncerings-id: Der er også en masse regler, når du bruger Android Advertising ID. Du kan læse alle dem her.

Disse regler slipper ikke for alle de irriterende annoncer - du får stadig helsides videoannoncer med lyd - men de begrænser de værste lovovertrædere. På internettet er der ingen sådanne regler for annoncører.

Hvis du ser eller kender en app, der bryder en af ​​disse regler, skal du udfylde denne formular og rapportere dem.

Lad os gå tilbage til webbrowsere med annonceblok

Google kunne sætte et forbud forbud mod blokering af annoncer i alle dets former, men der er virkelig ingen grund til. Google er faktisk ikke imod blokering af annoncer, det er mod apps på Android, der påvirker, hvordan andre apps på Android fungerer. Det er mere et sikkerhedsspørgsmål end etisk. Selv Google Chrome har annonceblokering.

Der er en række andre potentielle grunde til, at webbrowsere bliver og indfødte annonceblokkere skal gå. App Store tillader også webbrowsere med annonceblokering, og Apples Safari har annonce- og trackerblokering for bedre privatliv. Du kan naturligvis få blokeret annonce på desktopniveau på Windows, Linux og MacOS. Således tillader selv Googles største konkurrent webbrowsere med annonceblokkere. Det ville være fjollet for Google at være den underlige mand ude, så at sige.

Vi tror ikke rigtig, det er derfor noget af det er tilfældet. Alle beviser peger på annonceblokkere, der påvirker, hvordan andre apps fungerer. Der ser ikke ud til at være nogen indikation af, at Google er interesseret på en eller anden måde om den faktiske praksis med at blokere for annoncer.

Så længe Google forhindrer apps i at kommunikere med hinanden, vil annonceblokkere fortsat blive forbudt fra Play Store. Det er fint at være vild med. Igen forsvarer eller kritiserer vi ikke adfærden. Vi ville bare vide hvorfor.

Lyd fra i kommentarerne, hvis du vil tale videre om det!

Hvi du har en Amazon Prime-konto, kan du treame tuinder af klaike og nyere film på din martphone, tablet, pc eller mart TV via Prime-videotjeneten. Hvi du er en actionfilmfan, har du maer af valg...

Farvelægning bøger har ekiteret i aldre. Idéen om, at vokne gør dem for at lindre tre, er imidlertid et ret nyt koncept. I die dage er det mere eller mindre apropo for både b...

Vores Valg