2019 kunne være året for Ret til reparation

Forfatter: Monica Porter
Oprettelsesdato: 22 Marts 2021
Opdateringsdato: 2 Juli 2024
Anonim
2019 kunne være året for Ret til reparation - Nyheder
2019 kunne være året for Ret til reparation - Nyheder


I løbet af de sidste to årtier er der vokset et paradoks, hvor forbrugere ikke længere er den reelle ejer af deres ejendom. I mange tilfælde, som med mobiltelefoner, har køberen, selv om han betaler for og ejer produktet, ikke ret til at åbne op og fikse enheden i hånden. Retten til at reparere koalition kæmper for at ændre dette.

Som beskrevet iFixit i et blogindlæg, har et stigende antal stater og den føderale regering vedtaget love, der gendanner en ejers rettigheder til at gøre hvad de vil med deres elektronik og andre varer. Flere af organisationens listede "vinder" fra de sidste par år inkluderer Kongres, der legaliserer smartphone-låsning og FTC, der forbyder “garanti ugyldigt, hvis fjernet” -klistermærker.

Selvom dette kan virke som et problem, som alle ville være om bord med, er mange virksomheder, der fremstiller produkter ikke. To af de største spillere, der kæmper mod Right to Repair, er Apple og John Deere. Begge virksomheder er kommet ud af, at offentliggørelse af reparationsguider ville true dens intellektuelle ejendom, og det ville være farligt at give forbrugere mulighed for at arbejde på deres produkter, da de kunne ødelægge dem.


Dette virker som et svagt argument, da folk har rettet deres produkter i årevis, og i mange tilfælde har de brudt deres garanti i processen. Med ret til reparation lovgivning ville både ejere og værksteder have de oplysninger, de har brug for, for at rette deres produkter korrekt i stedet for at stole på nogen på internettet for at finde ud af det først.

USA er ikke det eneste land, der i øjeblikket har lov til at reparere. I udlandet arbejder Europa-Kommissionen i øjeblikket med forslag, der kræver, at store apparater, der fremstiller produkter fra tv til køleskabe, så de kunne adskilles og repareres uden proprietært værktøj eller udstyr.

I 2018 havde 18 stater indført ret til reparation af lovgivning med yderligere 15, der overvejer det i 2019. Med dette meget fremadrettede momentum kunne vi let se processen med at udskifte din smartphone-skærm eller fikse dit klimaanlæg meget lettere og billigere i løbet af det næste par flere år.


Du kan besøge reparation.org, hvis du gerne vil lære mere om retten til reparation-initiativet samt oplysninger om, hvordan du kontakter dine lokale lovgivere.

10 bedste anime-apps til Android

Lewis Jackson

Juli 2024

Det er lettere end nogeninde at få adgang til god anime. treamingtjeneter har givet tonvi af menneker adgang til ting, de aldrig havde før. At være fan, iær på teder uden for...

Widget har ekiteret i lang tid. Det var en af ​​de funktioner, der gjorde Android bedre end iO. I die dage er vore afhængighed af widget aftaget. Mellem bedre deignet app, hurtige indtillinger, ...

Mest Læsning